[他山之石]Mathias Klotz 的建築作品


都市、建築、景觀、室內等案例分享。

[他山之石]Mathias Klotz 的建築作品

文章Pedro Hsieh » 2007 12月 22 (週六) 12:44 am



▼google ads連結

南美洲對台灣來說是遙遠的地方,然而受歐洲文化薰陶的結果,仍有相當不錯的建築,建築師Mathias Klotz的作品即是一例。
Mathias Klotz Germain was born on April 1965 in Viña del Mar (Chile). In 1991 he graduated as an architect from the Pontificia Unviersidad Católica de Chile. He received the architecture degree from the Universidad Católica de Chile in 1991, beginning the same year with his studio of architecture in Santiago.

He has been Professor of Project Design at the Universidad Central (1996-1998), the Universidad Federico Santa María in Valparaiso (1996-2000) and the Universidad Católica de Chile(1997-1999). He has given seminars in Guadalajara (Mexico, 2000) and in the Basque Country (Spain, 2000). Since 2001 he has been Head of the Architecture School of the Diego Portales University in Santiago.

He has lectured in several Latin American countries, such as Spain, the U.S.A., Canada, Italy, Germany and Sweden. His work has been published in numerous specialized magazines worldwide and the monograph published in the GG Portfolio series: Mathias Klotz, Editorial Gustavo Gili, Barcelona, 1997, and in 2G edition 26, Editorial Gustavo Gili, Barcelona 2003.

案例介紹:
The Turner Studios project started as a private contest, consisting in the restoration of a patrimonial building that originally hosted a printing office, in the traditional Defensa area of Buenos Aires. The assignment was to distribute and design working spaces, offices, meeting rooms and conference rooms in the last two floors of the building, an interior space of 10 x 12 x 12 meters with perimeter windows and a big skylight in the centre.

The proposal is to invert the traditional office layout of rank distribution, locating the executives, meeting rooms and auditoriums in the centre of the building, inside 4 colored glass volumes, surrounding an interior garden that is illuminated by the skylight. Then a second ring of lower glass volumes locates the managers and then a third ring consisting on smaller working stations locates the rest of the employee. This allows double entry of natural light and connection to the exterior, freeing the perimeter windows.

The interior garden duplicates its perception trough a huge mirror that covers the elevator’s hall.
事務所網站
圖檔

圖檔

圖檔

加入建築人討論區粉絲團
Pedro Hsieh
 
文章: 1203
註冊時間: 2007 11月 10 (週六) 10:23 pm
來自: 台灣中部草地

回到 案例作品

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客